Welkom op mijn site!

Over mijn creatieve achtergrond

Na de HAVO in Weert (geslaagd met ‘n 8 voor tekenen) ben ik in Sittard naar de Mikojel academie gegaan: een HBO opleiding voor het begeleiden van groepen mensen met creativiteit als middel. Na twee jaar (inclusief propedeuse) ben ik in Nijmegen gaan wonen en verder gegaan met dezelfde opleiding (Kopse Hof, ongeveer drie jaar, inclusief stages, mijn hoofdvak was Beeldend Vormen). Door omstandigheden heb ik met de opleiding moeten stoppen. Na ongeveer twee jaar ben ik de tweejarige avondopleiding Creatieve Handvaardigheid in Arnhem gaan doen. Deze heb ik met een diploma afgerond.

In de tijd nadat ik was gestopt met de opleiding, heb ik Unitas ontdekt (werklozencentrum). Daar heb ik cursussen gevolgd en enkele seizoenen als vrijwilliger creatieve activiteiten begeleid. Ook heb ik in die tijd SHW (Stads Hobby Werkplaats) ontdekt. Geweldig, wat een creatieve mogelijheden! Daar was ik als hobbyist/deelnemer veel te vinden. Ik heb veel geleerd, uitgeprobeerd, ontdekt, gespeeld en met veel verschillende mensen kennis gemaakt. Tijdens de opleiding Creatieve Handvaardigheid, kon ik alle opdrachten ook daar maken. Toen ik bijna klaar was met deze opleiding , bleek dat ik bij SHW kon komen werken als activiteitenbegeleidster.
Al had ik vooraf een andere route bedacht, met een omweg zit ik dus toch in het sociaal creatieve werk (sinds 1997). En dat bevalt me nog steeds heel erg goed!

Tijdens het werken bij HCN (Hobby Centrum Nijmegen, is nu de naam van SHW, zie ook www.hobbycentrumnijmegen.nl) kom ik regelmatig in contact met nieuwe technieken en materialen. Deze uitproberen, eigen maken en weer doorgeven aan de deelnemers is erg leuk. Regelmatig volg ik workshops buiten de deur om me in een een techniek te verdiepen of een nieuwe techniek aan de leren.
Ik houd me bezig met diverse creatieve uitingen, maar de laatste jaren ligt de nadruk wel bij keramiek (of ‘kleien’, zoals we op de ‘klei-afdeling’ zeggen). Hierbij richt me op de oneindige mogelijkheden van het handvormen (in tegenstelling tot draaien, pottenbakken).
Op deze site zie je een selectie van werkstukken die ik gemaakt heb tussen ongeveer 1997 en nu. De foto’s staan niet op chronologische volgorde.

Omdat ik werk waar ik werk, kan ik maken wat ik maak!

Bij HCN komen mensen voor hun hobby, er mag niet commercieel gewerkt worden. Ik heb ook geen behoefte om iets te verkopen. Het maken zelf geeft voldoening door het uitproberen, spelen, ontdekken, leren, doen, etc. Alles wat ik maak kan anderen weer op ideeën brengen of stimuleren. Alles wat ik leer kan ik weer doorgeven aan deelnemers en andersom. Omdat bij HCN de ruimte (letterlijk en figuurlijk), de materialen, de technieken, de stimulatie, de contacten, de sfeer en de kennis is, kan ik maken wat ik maak.

Mocht je willen reageren, heb je vragen, stuur me dan een mailtje, ik ben benieuwd naar je bericht.

VEEL PLEZIER!

Hennie